sábado, 11 de febrero de 2017

A auga das Burgas axuda na producción de antigraxas.

A auga de As Burgas, especialmente pola súa composición mineral e pola sua elevada temperatura de máis de 65 ºC resultou ser o melllor medio donde cultivar en grandes cantidades microorganismos que producen lipasas, enzimas que actúan sobre a graxa. Pablo Fuciños González doutorouse no 2008 precisamente con este proxecto, dirixido por dous profesores da Facultade de Ciencias da Universidade de Vigo. 
As lipasas e estearasas utilízanse nun amplio abanico de productos e procesos industriales. No campus de Ourense cultivase Thermus thermophilus; no departamento de Inxeniería Química de Vigo aplícase ó biodiésel e na Universidade da Coruña produce os organismos modificados para purificar o enzima. 
Os ciéntíficos buscaron novas fontes de lipasas microbianas para uso industrial como biocatalizadores. Un dos problemas era a baixa estabilidade térmica de moitas lipasas. Os microorganismos termófilos crecen a temperaturas superiores a 45 grados. Dispoñer dese enzima permite traballar a altas temperaturas aumentando o rendemento. 


No laboratorio intentan recrear o medio natural de esos microorganismos de augas quentes. A tesis tratou de encontrar un sistema de producción e purificación adecuado para esas enzimas termófilas e conocer as súas propiedades. Tras probar aguas, a mellor para axudar ao crecemento productivo del Thermus thermophilus el la de As Burgas, por su composición y alta temperatura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario